PREDIKTIVT UNDERHÅLL

Med Internet of Things och prediktiv analys från Sigma kan kunden styra det före­byggande underhållet utifrån hur maskin­erna förväntas fungera i morgon och inte bara efter en viss periodicitet eller ett visst tillstånd just nu.

LÄGRE UNDERHÅLLSKOSTNADER

iot_lagre_kostnad_prediktivt_underhall_med

Enligt flera ledande undersökningar kan underhållskostnaden i en anläggningstung industri som papper, stål och energi kraftigt reduceras med hjälp av ett prediktivt underhåll (klicka på bilden för att förstora).

SIGMAS LÖSNING

iot_losning_prediktivt_underhall_med

Sigma har en komplett lösning för Internet of Things och prediktivt underhåll, oavsett vilka datakällor eller vilket underhållsystem ni använder. Och en första tillämpning har ni uppe på ett par veckor! (klicka på bilden för att förstora)

”Vi har återkommande störningar på en transportör, när ett par kritiska rullager havererar stannar produktionen. I stället för en dyr ombyggnad utvärderar vi nu en vibrations-övervakning kopplad till Sensation där en analys predikterar ett förestående haveri och skickar automatiskt en servicebegäran till vårt underhållssystem Maximo. Därmed kan vi byta rullagren planerat och undvika kostsamma oplanerade stopp.”

PETER CALEN, Pågen AB

”Som ordförande i API PRO användarförening är jag mycket glad över att se hur våra ca 80 medlemsföretag hela tiden finner nya möjligheter att utveckla sina underhållsverksamheter med hjälp av API PRO och Sigma. Även vi på Ovako kan se ett flertal användningsområden där Internet of Things och prediktiv analys kommer ge ett effektivare underhåll och en högre tillgänglighet i våra anläggningar för tillverkning av specialstål.”

JAN BARK, Ovako Bar AB

MER INFORMATION

Läs mer om Sigma inom underhåll på: sigmaitc.se/uh-system.
Eller kontakta Hans Hellström.

HANS HELLSTRÖM

FÖRSÄLJNINGSANSVARIG
UNDERHÅLLSSYSTEM
hans.hellstrom@sigma.se
070 – 105 32 25

Vi berättar gärna mer.

Kontakta någon av oss, eller skicka dina kontaktuppgifter med formuläret så hör vi av oss.

IoT_sigmalogganmindre

OLA MÖLLERSTRÖM

HÅRDVARA
ola.mollerstrom@sigmaconnectivity.se
0705 – 58 28 63

DAVID ÖSTERLINDH

MJUKVARA
david.osterlindh@sigma.se
0733 – 51 48 24

Ditt namn

Ditt företag

Ditt telefonnummer eller mailadress