Sensmitters

Våra smarta sensorer känner bland annat av fukt, vibrationer och rörelser i omgivningen. Det är du som avgör vad du vill att de ska mäta. De är lätta att installera och de är väldigt pålitliga. Sensmitters inkluderas i SENS, men kan också integreras med andra tekniska lösningar.

SENSMITTER

En Sensmitter är en produkt som kan inhämta information från din omgivning. Sensmittern kan göra detta tack vare att den innehåller många olika typer av sensorer. En Sensmitter som används i fastighetsskötsel kan bestå av sensorer för följande områden: temperatur, luftfuktighet, ljus och PIR-sensorer.

Sensmittrarna bygger på Bluetooth-tekniken, som med låg energiförbrukning sänder ut data via radiovågor. Skälen till att Bluetooth valdes som källa, är att det dels är en etablerad energisnål lösning, och dels för dess generösa räckvidds skull. Standardräckvidden för Bluetooth är 100 m om det inte finns något i vägen och inomhus räknar med att den klarar av ett avstånd på uppskattningsvis 35-40 m.

Varje Sensmitter sänder sina respektive värden till den SensGate de är uppkopplade emot, vilken i sin tur sänder informationen vidare till Sensations molntjänst. Där samlas och analyseras sedan all inkommande data.

Sigma Connectivity har även lyckats få plats med alla dessa sensorer i en produkt som inte är större än 5.4 x 3.4 x 1.3 cm, det vill säga ungefär som en vanlig tändsticksask.

För att göra produkten riktigt smidig, valde vi att förse den med ett knappcellsbatteri (3V CR2450), vilket innebär att inga sladdar behöver dras till den. För att ytterligare förenkla levereras de med batterier, vilket gör SENS till en smidig plug-and-play lösning.

Sensmitter kan användas i mer än 5 år (om intervallet är 1 minut) utan att man behöver byta batteri på den. Tidsintervallet kan skifta något beroende på hur mycket produkten används.

Ett skäl till batteriet räcker så länge i Sensmittern, är det kundanpassade datapaket som Sigma Connectivity skapat.

KLIMAT

Sensmittern som mäter klimat består av 4 sensorer, vilka mäter:

 • Temperatur
 • Luftfuktighet
 • Lufttryck
 • Ljus

Sensmittern som mäter klimat hjälper dig i många situationer. Exempelvis kan sensorerna som mäter temperatur och luftfuktighet hjälpa dig att se till att förvaringsutrymmen och lager har rätt temperatur och luftfuktighet. Den kan även övervaka ditt kylskåp och varna dig om kylskåpsdörren är öppen. Den kan även ge dig information om hur många gånger den öppnats. Vidare kan den hjälpa dig att spara energi, då den kan avgöra om huruvida ljuset borde vara tänt eller inte. Klimatsensmittern (klimatsensorn/klimatavkännaren) är slutligen ett användbart verktyg om man vill veta hur ofta hissen används genom att mäta lufttrycket i den med hjälp av den sensor som utgörs av en barometer.

KONFERENS

Sensmittern som är anpassad för konferensrum består av 4 sensorer, vilka mäter:

 • Temperatur
 • Luftfuktighet
 • PIR
 • Ljus

Konferenssensmittern är en utmärkt produkt om du önskar mäta aktivitet i ett avgränsat utrymme. Med hjälp av PIR-sensorn, kan sensmittern känna av om det är någon aktivitet i utrymmet eller inte. Informationen kan hjälpa till att upptäcka beteendemönster som vilka olika utrymmen som används och i vilken utsträckning. Kännedomen om i vilken grad ett visst utrymme används kan i sin tur vara ett värdefullt underlag då man vill optimera användning och städning av utrymmen i den aktuella fastigheten. Konferenssensmittern kan även erbjuda övervakning av rum och utrymmen.

SKRIVBORDSNÄRVARO

Sensmittern för att mäta skrivbordsnärvaro består av 4 sensorer, vilka mäter:

 • Temperatur
 • Luftfuktighet
 • PIR
 • Ljus

Sensmittern som mäter skrivbordsnärvaro är ett utmärkt instrument för dem som arbetar i öppna kontorslandskap, om man vill se vilka platser som är lediga och vilka som är upptagna. Den är också bra om man snabbt vill veta om en viss person befinner sig vid sitt skrivbord eller inte. Genom att länka samman den informationen med andra tjänster är det möjligt att ge medarbetare och gäster upplysningar om var kan man kan hitta personer man söker. Sensmittern för att mäta skrivbordsnärvaron kan läsa av områden upp till en bredd av 1.5 m (om den installerats ca 60 cm från skrivbordskanten), vilket omfattar merparten av skrivbordet.

Vi berättar gärna mer.

Kontakta någon av oss, eller skicka dina kontaktuppgifter med formuläret så hör vi av oss.

IoT_sigmalogganmindre

OLA MÖLLERSTRÖM

HÅRDVARA
ola.mollerstrom@sigmaconnectivity.se
0705 – 58 28 63

DAVID ÖSTERLINDH

MJUKVARA
david.osterlindh@sigma.se
0733 – 51 48 24

Ditt namn

Ditt företag

Ditt telefonnummer eller mailadress