BYGG OCH FASTIGHET

Smarta hem med Internet of Things

Internet of Things ger helt nya möjligheter att utveckla affärsverksamheten och förbättra tjänsteutbudet. Det är säkerhetsföretaget Sector Alarm ett bra exempel på.

Genom funktionerna i Sector Alarm App och Mina sidor kan kunderna med hjälp av mobilen eller surfplattan hantera, kontrollera och styra sina larmtjänster, var de än är. I appen går det t ex att se vem som larmat på eller av, och när det skett. Det går också att både stänga av och sätta på larmet direkt från mobilen eller surfplattan. Dessa tjänster har blivit mycket uppskattade bland företagets kunder och merparten använder dem.

Tänd och släck på distans

Nu har Sector Alarm även lanserat SmartPlug. Det är ett smart eluttag som innehåller en liten radiosändare som används för kommunikation och styrning. Belysningar och elapparater kan med fördel kopplas till SmartPlugs. Nya funktioner har därför adderats till Sector Alarm App och Mina sidor, så att kunderna även kan styra sina SmartPlugs därifrån. Det går t ex att schemalägga att huset ska vara upplyst vissa tider. En bekväm funktion under den mörka årstiden och en extra säkerhet i semestertider.

Med SmartPlug går det också att kombinera olika funktioner, t ex att lampor tänds när larmet stängs av, vilket är trevligt och välkomnande. Eller att alla lampor släcks när larmet sätts på. En bekväm funktion som även sparar energi.

Andra elapparater som med fördel kan kopplas till SmartPlugs är kaffekokare eller strykjärn. Det ger möjlighet att både kontrollera om de är påslagna och även stänga av dem – utan att vara hemma. En behändig och säker funktion som gör hemmet lite smartare. Ytterligare en direkt konkurrensfördel för Sector Alarm.

Sigma och Sector Alarm har en mångårig affärsrelation. Sigma har utvecklat och levererat mjukvaran till alla funktioner i Sector Alarm App och Mina sidor, för både mobiltelefoner och surfplattor.

Vi berättar gärna mer.

Kontakta någon av oss, eller skicka dina kontaktuppgifter med formuläret så hör vi av oss.

IoT_sigmalogganmindre

OLA MÖLLERSTRÖM

HÅRDVARA
ola.mollerstrom@sigmaconnectivity.se
0705 – 58 28 63

DAVID ÖSTERLINDH

MJUKVARA
david.osterlindh@sigma.se
0733 – 51 48 24

Ditt namn

Ditt företag

Ditt telefonnummer eller mailadress